USEIN KYSYTTYÄ

Usein kysytyt
kysymykset 

Teollisuusmuutot Oy | Helsinki


Kokosimme yhteen vastauksia asiakkaidemme useimmiten esittämiin kysymyksiin. Jos jokin asia jää vielä pohdituttamaan, voit lähettää meille viestin vaikka heti – vastaamme kaikkiin tiedusteluihin mahdollisimman nopeasti!

Mitä tarkoittaa haalaus?

Haalaus on ammattitermi, joka tarkoittaa isokokoisen, painavan tai muuten vaikeasti käsiteltävän tavaran liikuttamista. Tyypillinen haalaustyö on esimerkiksi työstökoneen nosto kuljetuslavetin kyydistä, ja sen siirto lopulliselle asennuspaikalleen, kaikkine eri työvaiheineen. 


Mikä on toiminta-alueenne?

Toimipisteemme sijaitsee Helsingin Herttoniemessä, ja työtämme teemme pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Erilaiset projektit vievät ammattilaisemme kuitenkin usein muuallekin Suomeen ja Eurooppaan. 


Onko haalattavalla kohteella paino- tai kokorajaa? 

Ei ole. Olemme haalanneet kaikkea mahdollista pienestä arvopatsaasta satojen tonnien painoisiin konealustoihin. Käytännön esteenä voi olla haalausreitin kantavuus tai fyysiset rajoitteet, kuten kulkuaukkojen mitat. 


Onko haalattava kohde vakuutettu?

Haalattava kohde vakuutetaan tarvittaessa toimestamme. Vakuutus on täysarvovakuutus, ilman omavastuuta.


Vuokraatteko kalustoa?

Koska toimintamme perustuu erikoiskalustoon ja erikoisosaamiseen, emme lähtökohtaisesti vuokraa kalustoamme. Mahdolliset poikkeukset ovat aina tapauskohtaisia. 


Teettekö konttorimuuttoja?

Teemme konttorimuuttoja, huolintaa, pitkäaikaisvarastointia ja pakkauspalveluja muiden projektien yhteydessä. Näiden toteutuksesta ja koordinoinnista tulee sopia aina erikseen. 


Lisää kysymyksiä & vastauksia

  • Miten haalaus onnistuu ahtaissa paikoissa?

    Matalat, kapeat ja ahtaat paikat, kuten huoltotilat, asettavat kalustolle ja työn suoritukselle erityisvaatimuksia. Olemme kehittäneet näihin omia ratkaisujamme kymmenien vuosien kokemuksella. Esimerkiksi auto- ja trukkikalustomme on suunniteltu toimimaan kompakteissa tiloissa, siirto- ja nostokapasiteetista tinkimättä.  

  • Mitä tulee huomioida haalauksen ennakkosuunnittelussa?

    Jokainen projekti on erilainen, eikä esimerkiksi haalattavan kohteen koko tai paino kerro kaikkea työn haasteellisuudesta. Haalauksen suunnittelussa kiinnitetään huomiota esimerkiksi mahdollisiin tila- ja kantavuusrajoitteisiin, toteutusaikatauluun ja kuljetusjärjestelyihin. Tulemme tarvittaessa ennen haalausta suunnittelukäynnille kohteeseesi.

  • Miten haalaus onnistuu eri kerroksiin?

    Haalaus voidaan toteuttaa esimerkiksi portaikkojen, kattoon tai seinään puretun haalausaukon, ikkunoiden tai huoltoreittien kautta. Rajoituksia asettavat vain kiinteistön rakenteet ja ympäröivät tilat. Mikäli reitti on olemassa, meiltä löytyvät keinot ja kalusto haalauksen toteuttamiseen!  

  • Pystyttekö haalaamaan herkästi vaurioituvia kohteita?

    Vuoden ovat opettaneet meille, miten vaurioherkkiä kohteita käsitellään turvallisesti hankalissakin olosuhteissa. Olemmekin haalanneet esimerkiksi magneettikuvaus- ja silmälaserlaitteita sekä erilaisia museokoneita ja taideteoksia.  

  • Mitä ilmatyynyillä haalataan?

    Ilmatyynyillä jaetaan kuormaa (pintapainetta) haalausalustalla. Näin voidaan ehkäistä muun muassa lattiavaurioita. Ilmatyynykaluston käyttö on tehokasta, kun haalausreitti on tasainen, kuorma on painava ja käytettävissä on riittävästi paineilmaa (kiinteistön järjestelmästä tai Teollisuusmuutot Oy:n dieselkompressorilla tuotettua).

  • Miten raskaat nostot onnistuvat sisätiloissa ilman konevoimaa?

    Käytössämme on modulaarisia pukkirakenteita, kiinteitä nostopukkeja sekä erilaisia nostopalkkeja, joista kokoamme tarvittavan rakenteen. Usein toteutammekin nostojärjestelmän täysin kohteen ehdoilla. 

    Varsinaista nostoa varten käytössämme on laaja valikoima käsi- ja sähkökäyttöisiä nostotaljoja, joissa on nostokykyä aina 20 tonniin asti. Nostopukkien ansiosta pystymme tekemään haalauksiin liittyviä asennusnostoja ahtaissakin tiloissa. 


  • Miten teette alhaalta suoritettavia nostoja?

    Käytössämme on monipuolinen, osin itse kehittämämme tunkkauskalusto, johon kuuluu sekä hydrauli- että paineilmakäyttöisiä tunkkeja. Raskaimman tunkkisarjamme yhteinen laskennallinen nostokyky on 900 tonnia.

  • Miten huolehditte työturvallisuudesta?

    Toiminnassamme tapahtuu hyvin harvoin työtapaturmia, sillä ammattilaisemme hallitsevat oikeat ja turvalliset työtavat.  Kalustomme on tarkoituksenmukaista, kapasiteetiltaan riittävää, huollettua ja katsastettua. Koko henkilöstömme on myös suorittanut asianmukaiset työturvallisuuskoulutukset. 

Share by: