Usein kysyttyä

USEIN KYSYTTYÄ

Kokosimme tälle sivulle kysymyksiä, joita asiakkaamme usein esittävät. Jos et löydä täältä vastausta, voit jättää oman kysymyksesi Yhteydenotto-sivumme kautta.

 

Mitä tarkoittaa haalaus?

Haalaus on ammattitermi, joka tarkoittaa isokokoisen, painavan tai muuten vaikeasti käsiteltävän tavaran liikuttamista. Esimerkiksi työstökoneen nosto kuljetuslavetin kyydistä ja siirto lopulliselle asennuspaikalleen asiakkaan tiloihin kaikkine eri työvaiheineen on tyypillinen haalaustyömme.

 

Ahtaat paikat

Matalat, kapeat ja ahtaat paikat (esim. sisäpihat, huoltotilat) asettavat kalustolle ja työn suoritukselle erityisvaatimuksia, joihin olemme kehittäneet ratkaisuja vuosien kokemuksella. Auto- ja trukkikalustomme on suunniteltu toimimaan pienissä tiloissa tinkimättä siirto- ja nostokapasiteetista. >> Tutustu kalustoomme

 

Toiminta-alue

Toimintamme keskittyy pääasiassa pääkaupunkiseudulle ja lähikuntiin, mutta toimimme projektien mukana kaikkialla Suomessa ja myös muualla Euroopassa. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin Herttoniemessä.

 

Haalauksen ennakkosuunnittelu – mitä pitää huomioida?

Jokainen projekti on erilainen, eikä esimerkiksi haalattavan kohteen koko tai paino kerro kaikkea työn haasteellisuudesta. Käymme aina tarvittaessa paikan päällä ennen haalausta suunnittelemassa projektin, jotta toteutus on turvallista ja sujuvaa.

Haalausta suunniteltaessa on hyvä ennakkoon kiinnittää huomiota mm. haalausreittien mahdollisiin tila- ja kantavuusrajoitteisiin, toteutusaikatauluun ja mahdollisiin kuljetusjärjestelyihin. Tarjoamme ammattitaitoamme koko projektin tueksi jo suunnitteluvaiheessa.

 

Miten onnistuu haalaus eri kerroksiin?

Suoritamme erilaisten koneiden ja laitteiden haalausta kerroksiin toistuvasti. Haalaus on mahdollista esim. portaikkojen, kattoon tai seinään puretun haalausaukon, ikkunoiden tai huoltoreittien kautta. Käytännössä rajoituksia asettavat vain kiinteistön rakenteet, sekä ympäröivät tilat. Mikäli reitti on olemassa, löytyy meiltä kalusto ja keinot haalauksen toteuttamiseen.

 

Vakuutukset

Haalattava kohde vakuutetaan tarvittaessa toimestamme. Vakuutus on täysarvovakuutus, ilman omavastuuta.

 

Onko haalattavalla kohteella paino- tai kokorajaa?  

Ei ole. Olemme haalanneet kaikkea mahdollista pienestä arvopatsaasta satojen tonnien painoisiin konealustoihin. Käytännön esteenä voi olla haalausreitin kantavuus tai fyysiset rajoitteet, esim. kulkuaukkojen mitat.

 

Onnistuuko herkästi vaurioituvien kohteiden haalaus?

Vuodet ovat opettaneet meille miten vaurioherkkiä kohteita käsitellään hankalissakin olosuhteissa turvallisesti. Esimerkkeinä magneettikuvauslaite 2. krs:n seinästä sisään; silmälaser portaita ylös; museokoneiden pakkaus ja kuljetus; lentosimulaattorin asennus tai taideteoksen siirto ja pystytys.

 

Mitä ilmatyynyillä haalataan?

Ilmatyynyillä jaetaan kuormaa (pintapainetta) haalausalustalla. Tietyissä kohteissa näin voidaan ehkäistä mm. lattian pintamateriaalin vaurioita. Ilmatyynykaluston käyttö on tehokasta, kun haalausreitti on tasainen, kuorma on painava ja käytettävissä on riittävästi paineilmaa (kiinteistön järjestelmästä tai Teollisuusmuutot Oy:n dieselkompressorilla tuotettua).

 

Raskaat nostot sisätiloissa, jossa ei päästä käyttämään konevoimaa

Käytössämme on modulaarisia pukkirakenteita, kiinteitä nostopukkeja sekä erilaisia nostopalkkeja, joista kokoamme tarvittavan rakenteen. Suunnittelemme ja toteutamme usein nostojärjestelmiä täysin kohteen ehdoilla. Varsinaiseen nostoon meillä on laaja valikoima käsi- ja sähkökäyttöisiä nostotaljoja (yksittäisen taljan nostokyky aina 20 tonniin asti). Pystymme nostopukeilla suorittamaan haalauksiin liittyvät asennusnostot ahtaissakin tiloissa.

 

Alhaalta suoritettavat nostot

Käytössämme on monipuolinen, osin itse kehittämämme tunkkauskalusto. Valikoimassa on hydrauli- ja paineilmakäyttöisiä tunkkeja. Raskaimman tunkkisarjan yhteinen laskennallinen nostokyky on 900 tonnia.

 

Miten työturvallisuus hoidetaan vaativissa olosuhteissa?

Perusasiat ovat aina kunnossa: kalusto on tarkoituksenmukaista ja kapasiteetiltaan riittävää; se on huollettua ja katsastettua, tehtävään suunniteltua ja tarpeeseen valittua – ”Oikea työkalu oikeassa paikassa”. Koko henkilöstömme on suorittanut asianmukaiset työturvallisuuskoulutukset. Ammattitaitoisina ja kokeneina he ymmärtävät riskit ja hallitsevat oikeat, turvalliset työtavat. Toiminnassamme tapahtuu hyvin harvoin työtapaturmia.

 

Vuokraatteko kalustoa?

Koska toimintamme perustuu erikoiskalustoon ja erikoisosaamiseen, emme lähtökohtaisesti vuokraa kalustoamme. Mahdollinen vuokraus katsotaan aina tapauskohtaisesti.

 

Teettekö konttorimuuttoja?

Konttorimuutot, huolinta, pitkäaikainen varastointi ja pakkauspalvelut. Teemme näitä töitä muiden projektien yhteydessä ja koordinoimme niiden toteutuksen, jos niin sovitaan.